Varberg Energi AB

Varför är elfakturan så hög i vinter jämfört med tidigare år?

Uppdaterad

Det finns några anledningar till varför din elfaktura blivit högre nu.

Det höga priserna beror till stor del på att det periodvis varit låg produktionsförmåga i landet samt fortsatt höga kontinentala elpriser med anledning av kriget. Är det är torrt och kallt ute driver även det upp priserna. 

Om du har ett rörligt avtal (VIVA Rörligt) ändras priset varje månad i takt med elmarknadens svängningar.

Med tanke på att de europeiska gaslagren ser ut att vara låga över en lång tid framöver och att det tar tid att bygga ny planerbar elproduktion behöver du tyvärr räkna med att de rörliga elpriserna kan bli höga framöver också.

De fasta avtalen som erbjuds idag är dessutom så pass höga att det inte lönar att binda sitt elavtal, så det viktigaste våra elkunder kan göra i det här läget är att minimera sin elanvändning så mycket det går.

Vill du ha ett avtal som är mer stabilt och som inte skiftar lika mycket som VIVA Rörligt kan VIVA Trend vara ett alternativ. Det är ett avtal som följer trenderna i marknadspriserna, men som ändå ger mer stabila priser jämfört med VIVA Rörligt.

På vår hemsida kan du läsa om alla våra olika elavtal. Väljer du att fortsätta in på vår avtalsväljare kan du dessutom se både våra aktuella priser och våra jämförpriser.

Sällan har elektriciteten haft ett så stort fokus någon gång i samhällsdebatten och Varberg Energi gör allt för att informera våra kunder fortlöpande om energiläget på vår hemsida och i sociala medier Energiläget just nu (varbergenergi.se).

Vi står alla inför en stor utmaning i vinter. Via vår hemsida når du informationen Vintern kommer, där har vi samlat all information, tips och idéer som kan vara till hjälp.